SEO

EN VINDBAARHEID

SEO OF ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

SEO of zoekmachine optimalisatie heeft als doel om uw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine (meestal GOOGLE) te laten zetten. Het is uiteraard belangrijk dat uw website hoog in de zoekresultaten van GOOGLE en andere zoekmachines staat, om er voor te zorgen dat uw doelgroep uw website gaat vinden op het internet.

SEO IS EEN KUNST

Voor een goede SEO is een goede strategie en werkwijze nodig. Door deze onderdelen vooraf goed te plannen kan uw website van de volgende voordelen profiteren:

  • Hoe hoger de website in GOOGLE staat, hoe sneller iemand op de link van de website klikt.
  • Hoe meer bezoekers op de website, hoe meer kans op aanvragen/bestellingen.
  • Een hogere positie in de zoekresultaten geeft een betere naamsbekendheid.

SEO IS EEN DOORLOPEND PROCES

De grootste fout die gemaakt wordt m.b.t zoekmachine optimalisatie is dat er gedacht wordt dat het een eenmalige activiteit is en dat het daarmee dus geregeld is. De manier waarop zoekmachines websites indexeren en het algoritme waarmee ze de hoogte in de zoekresultaten bepalen wordt voortdurend veranderd. Ook concurrentie zal ook niet stil zitten. Daarom is het belangrijk dat de optimalisatie van de website een doorlopend proces is en geen eenmalige actie.

Het vereist dus regelmatig aandacht en onderhoud!

HET PROCES IS ONDER TE VERDELEN IN:

INTERNE OPTIMALISATIE
Bij de interne optimalisatie worden technische en inhoudelijke verbeteringen op uw website doorgevoerd. Welke verbeteringen noodzakelijk zijn voor een hoge score is sterk afhankelijk van uw situatie. Dit kunnen onzichtbare technische zaken zijn, of veranderingen in de inhoud van bestaande of nieuwe pagina’s.

EXTERNE OPTIMALISATIE
Bij de externe optimalisatie worden context gerelateerde verbeteringen doorgevoerd. Concreet betekent dit dat er een wijziging wordt aangevraagd bij websites waarop een link staat naar uw eigen website. Ook kan het betekenen dat er websites worden benaderd om een link naar uw website te plaatsen. Dit proces wordt Linkbuilding genoemd.

SEO: HOE MEER HOE BETER?

Zoekmachine optimalisatie moet met een optimale hoeveelheid en inspanning gebeuren. Verkeerde keuzes hierin kan resulteren in een onvindbare website in Google. Dit gebeurt door een zogenaamd penalty of een ban. Maatwerk is dus een belangrijk gegeven.

WILT U MEER INFORMATIE

Neem dan contact met mij op
Menu