Wat heb je nodig voor een nieuwe website?

by KiDra Webdesign

Domeinnaam en Hosting

Je bent net gestart of je wilt gaan starten met een nieuw bedrijf, dan is een website hebben essentieel.
Een website moet worden gehost bij een hostingprovider, belangrijk is om eerst een goede domeinnaam te verzinnen. Zorg dat je bedrijfsnaam in de domeinnaam voorkomt. Wat ik belangrijk vind is dat wanneer je schilder bent dit ook in je URL (domeinnaam) laat terugkomen bijvoorbeeld; flexa-schilderwerken.nl of flexa-schilder.nl.

Wanneer je een URL hebt verzonnen, zal deze ook vrij moeten zijn dit kun je testen op bijvoorbeeld hosting2go.nl bij dit bedrijf neem ik al mijn domeinnamen + voor sommige de hosting af. Vul bij controleerjedomeinnaam je gewenste URL en check domein. Indien deze al bestaat zal je een andere naam moeten verzinnen.
Is je URL vrij, claim dan het domein + de hosting zorg ook dat je het vakje SSL-certificaat aan vinkt.

Heb je al een bestaande website en/of al de hosting geregeld, zorg dan dat wanneer je de website gaat uitbesteden alle informatie die je over de hosting hebt doorstuurt aan je webbouwer.

Wanneer wij een deal hebben gemaakt voor het bouwen van je website, kan ik je indien gewenst adviseren over domeinnaam etc. Ik zal dan vragen om de hosting zelf aan te vragen en mij alle informatie die je hebt gekregen door te sturen.

Nu je in het bezit bent van een nieuwe URL hoort daar ook een email adres bij, je kunt dan een info@ aan maken of liever met je voornaam kim@. Het instellen blijft lastig, hier kan ik je ook mee helpen.

wat heb ik nodig - hosting - domeinnaam1
Domeinnaam en Hosting wat is het verschil?
Wat houdt een SSL certificaat in?
Meer over WordPress persoonlijk2

Teksten

Teksten voor je website schrijven is lastig, belangrijk om doelstellingen op te schrijven; Wie, Wat en Waarom.

Wie wil je bereiken: bijvoorbeeld jongere, sportieve, creatieve mensen met de leeftijd 20 t/m 30 etc.

Wat wil je dat mensen doen op je website: nieuwsberichten lezen, producten kopen, informatie over een dienst dat je levert etc.

Waarom ben jij degene die ze zoeken: dat je beter bent als je concurrent, goedkoper, meer assortiment etc.

Standaard pagina’s;
Homepagina – een samenvatting van wie je bent, wat je doet en waar je te bereiken bent.
Over ons – verhaal over je bedrijf
Contact – door een contactpagina te hebben komen klanten snel aan je gegevens en daardoor ben je ook sneller te bereiken.
Naast de standaardpagina’s worden voor je diensten/producten aparte op pagina’s aangemaakt waar je de dienst/product beschrijft.

Verplichte pagina’s;
Privacy verklaring – Algemene voorwaarden – Cookiebeleid

Optioneel pagina’s;
Blog, Portfolio, Video, Tarieven en meer..

wat heb ik nodig - pagina structuur

Zoek voor of tijdens het schrijven naar relevante website en bekijk wat je concurrent voor website heeft, kijk naar de structuur van de website. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je teksten gaat kopiëren van je concurrent maar ideeën opdoen dat kan geen kwaad.

Heb je problemen met het schrijven van de teksten, dan zou je kunnen overwegen om een tekstschrijver in te huren, dan zou ik iemand zoeken die ook SEO (Search Engine Optimization) kan schrijven. Wanneer wij een afspraak gemaakt hebben om via mij je website te bouwen, dan kan ik je helpen met de teksten. Wil je echt professionele teksten dan kan ik je in contact brengen met de juiste persoon. Bedenk wel dat teksten laten schrijven niet goedkoop zal zijn.

Foto's (afbeeldingen)

Gebruik van foto’s (afbeeldingen) is erg belangrijk voor de vindbaarheid van je website maar ook voor de uitstraling. Wanneer je foto’s van jezelf of je team wilt gaan gebruiken dan adviseer ik om deze door een professionele fotograaf te laten maken. Hou er rekening mee dat er ruimte om de personen wordt gehouden, hiermee is makkelijker te werken in het webdesign ontwerp.

Let op dat je NOOIT zomaar foto’s van het internet gebruikt zonder dat je weet dat je deze 100% mag gebruiken, hier staan hoge boetes op. Je kunt foto’s (afbeeldingen) kopen via bijvoorbeeld istockphoto.com of shutterstock.com, maar je kunt ze ook gratis downloaden via pixabay.com (let wel even op of je geen credits moet geven en/of de licentie echt licentie vrij is).

Waar je op moet letten;

voor een foto die volledig over de breedte moet komen hou dan een formaat aan van 1920 pixels breed. Voor overige foto’s zou ik een maximale pixels van 1000 aanhouden.

eigenlijk gebruik ik zelden foto’s die portrait zijn omdat deze lastig zijn te verwerken als bijvoorbeeld een header foto, ook in een slider is dit niet mooi. Portrait foto’s daarentegen zijn wel mooi in een blog met veel tekst en daarnaast dan de foto.

voordat je een foto upload naar je website moet je zorgen dat deze het juiste formaat heeft maar heel belangrijk dat je deze een goede naam meegeef.
Wanneer je een foto maakt met je telefoon dan slaat hij hem op als bijvoorbeeld IMG393.jpg, dit zegt niks over wat de foto moet voorstellen en daardoor ook niet vindbaar is voor google. Sla de foto dus op als bijvoorbeeld; gezichtsbehandeling – schoonheidsbehandelingen – naam bedrijf – plaats.

Voor het aanpassen van de foto zou je bijvoorbeeld canva.com kunnen gebruiken. LET OP! Sla alleen afbeeldingen die transparant zijn op als PNG overige foto’s moeten altijd opgeslagen worden als JPG.

website laten maken - KiDra Webdesign
Heb je vragen n.a.v. deze blog? Neem dan contact op via het contactformulier
Scroll naar boven